Met Kennissenkring nieuwe vriendinnen zoeken

Vriendinnennetwerk

Wil je binnen Kennissenkring ook of bij voorkeur je vriendinnen netwerk uitbreiden. Gebruik dan hiervoor het aanmeldingsformulier bij het item:


Ik spreek bij voorkeur af met:
O mannen
O vrouwen
O mannen en vrouwen


Help! Ik heb meer vriendinnen nodig

Actieve vrouwen hebben veel andere vrouwen nodig om voor hun activiteiten mee af te spreken.


Gehoord! Ik heb aardig wat vriendinnen en ik doe eigenlijk met een ieder iets anders.
Vriendinnen

Voor wie?

Voor iedere deelneemster is er de mogelijkheid om binnen Kennissenkring een eigen vriendinnennetwerk(je) te ontwikkelen. Of je nou geen, veel of weinig vriendinnen hebt; er is altijd een goede reden waarom jij wel een nieuwe vriendin kunt gebruiken.


Wat vrouwen erover zeggen

 • Ik ben onlangs verhuisd en mis m'n oude vriendinnen.
 • Ik maak niet zo gemakkelijk nieuwe vriendinnen.
 • Ik ben van baan veranderd en mis de collega's om mee af te spreken.
 • Ik ben actiever dan m'n meeste vriendinnen en zou graag ook wat meer andere vrouwen ontmoeten.
 • Ik heb geen of weinig vrouwelijke collega's op het werk.
 • Ik ben in de senioren leeftijd en een aantal van mijn vriendinnen is niet meer zo mobiel. Ergens afspreken wordt steeds moeilijker.
 • Ik werk niet meer en heb daarom meer tijd om leuke dingen te doen. Tegelijkertijd mis ik nu wel die paar leuke collega's om samen af te spreken.
 • Ik werk parttime en hebt meer vrijetijd dan mijn vriendinnen.
 • M'n vriendinnen delen niet altijd mijn belangstelling.
Vriendinnen

Deel je interesses met andere vrouwen en maak zo nieuwe vriendinnen

Dat is de beste manier om je vriendinnennetwerk uit te breiden. Je hebt zo altijd iets gemeenschappelijk en dat maakt de kans dat je samen "een klik" hebt veel groter.

Gewoon samen vrijblijvend afspreken en ontspannen samen je ding doen, het moet al gek lopen wil het niet gezellig zijn.


De onderstaande tekst bevat voorbeelden die zijn geschreven om inzicht te geven hoe je eenvoudig een vriendinnen-netwerk op kunt bouwen.

Vriendinnen om me te shoppen

Spontaan dagje winkelen

Dadidadidododi M'n telefoon gaat en ik neem op. Irma aan de lijn, of ik morgen mee ga naar de stad. Ik heb nog een donker bloesje nodig zegt ze, voor dat etentje van mijn werk, waarover ik je laatst vertelde.

Oké, breng ik verrast uit, komt me goed uit, want Tim is morgen de hele dag met z'n oldtimer bezig. Dus ik heb verder geen plannen. Maar dan gaan we lunchen bij de Bourgondiër, ik ben wel weer toe aan zo'n lekkere Griekse salade. "Ok" antwoordt Irma, 11 uur bij van Dijk voor eerst een bakje koffie?

Oké. Ik leg op en denk, wat is dat een leuk mens, al echt een beetje een vriendinnen het worden. We zijn nu een aantal keren samen naar de stad geweest. Maar het is niet alleen een shop vriendin. We delen ook samen de interesse in de natuur en wandelen.

Vriendinnen  

We hebben volgende week weer en zondag wandelen gepland, samen met nog twee meiden uit het vriendinnennetwerk waar we allemaal bij zijn aangesloten.
Maar eerst morgen maar een donker bloesje voor Irma scoren, kijken of collega Don daar op aan slaat. Want dat is natuurlijk Irma's bedoeling.


Samen kleding kopen

Altijd leuk om te doen. Ik doe dit heel vaak en omdat ik single ben, ook heel vaak alleen. Shoppen in je eentje is wel te doen, behalve als het om kleren gaat. Dan heb ik toch graag wat meer klankbord dan de verkoopster die natuurlijk niet objectief is. Daarom scan ik alleen maar de kledingzaken in m’n eentje en spaar ik aankopen op totdat ik een vriendin of desnoods m’n moeder kan strikken die ik mee kan vragen.

Ik vertelde dit laatst op mijn werk in de pauze in het bedrijfsrestaurant. Er zat ook iemand (Jolien) van klantenservice bij ons vaste groepje. En die zei spontaan dat heb ik ook. Dan gaan we toch samen.

Samen kleding kopen

Zogezegd zo gedaan. Wij er de volgende zaterdag op uit om wat zomerkleding te scoren. Gelukkig klopt het wat leeftijd en favoriete stijl een beetje, dus we kunnen grotendeels terecht in dezelfde winkels. Allebei tegelijkertijd passen, van commentaar voorzien en kiezen, dat ging prachtig.

Na een paar uur was mijn budget op en hebben we nog gezellig ergens geluncht. Ik wist niet dat we zoveel overeenkomsten hadden, was onze conclusie, dat doen we vaker.

Het is sindsdien mijn ideale dagje uit

En zo gaan we een paar keer per jaar gezamenlijk op pad om de zomer of wintercollectie te plunderen. Verder doen we eigenlijk niets samen, toch een keer voorstellen want ook op andere gespreksonderwerpen die wel eens voorbij komen hebben we eigenlijk best een klik. In ieder geval is dit voor kleding kopen al mijn favoriete dagje stad.


Vakantievriendinnen

Leuk horen we achter ons spontaan een stem roepen; "zijn jullie ook vriendinnen?"

We zitten nog wat onwennig op onze plaatsen in een luxe touringcar richting Spanje. We zijn Liesbeth en Ikzelf. Onwennig nog omdat we elkaar pas voor de tweede keer hebben ontmoet bij het instappen. Maar gelukkig het voelde gelijk weer goed. Blij dat we al eens eerder een dagje stad hebben gedaan om aan elkaar te wennen en uit te zoeken of we een klik hadden.

"Jaaa", antwoord ik wat weifelend, al kennen we elkaar nog niet zo lang.

Vriendinnen

"Hoe dat zo?" Vraagt de stem, die bij een vlot geklede 50-er blijkt te horen, belangstellend.

Ik steek van wal en leg uit dat we elkaar via een vriendinnennetwerk op het internet hebben ontmoet. Dat je via dit netwerk op allerlei gebied nieuwe vriendinnen kunt zoeken. Eén ervan is samen op vakantie.

"Leuk!" zegt de stem die bij Ankie blijkt te horen, "Dat had je vroeger niet. Margriet en ik zijn al bijna 40 jaar vriendinnen. Eigenlijk zijn we jeugdvriendinnen van de basisschool. We gaan alweer voor de 8e keer samen op vakantie, nadat mijn man in een verpleegtehuis is opgenomen. En Margriet die heeft geen man."

Zo kletsen we gezellig tot de eerste stop aan de Belgische grens. We horen ook de rest van de reis het één en ander over onze bestemming aan de Costa del Sol, waar Ankie en Margriet al twee keer eerder zijn geweest.

Helemaal in de vakantiesfeer gaan we zo de "lange" nacht in op de Franse autobaan.

Vind ook een vakantiemaatje

Lijkt het je ook wat om eens samen met iemand op vakantie te gaan. Schrijf je in bij het Kennissenkring Contact Netwerk.

Samen op vakantie heeft vele voordelen. Je bent niet afhankelijk van "alleenstaanden-reizen" en vergroot daardoor je mogelijkheden qua prijs en bestemmingen.

Sportmaatje/sportvriendin

Zoek je ook een vrouwelijk sportmaatje? Dan kunnen we jou ook op dit gebied verder helpen.

Veel vrouwen vinden het nog steeds een beetje een drempel om alleen aan een nieuwe training of sport te beginnen. Het is veel leuker om samen met een sportvriendin ergens op af te stappen.

En je bestaande vriendinnen hebben ook niet altijd tijd en zin om je op jouw nieuwe sportavontuur te vergezellen. Dat geldt zeker als je weer eens iets nieuws wilt proberen.

Verder werkt het natuurlijk veel beter als je samen de vorderingen kunt doorspreken en elkaar kunt motiveren als je een dipje tegenkomt.

Spreek je samen af dan is de neiging om toch maar lekker op de bank te blijven zitten (voor die ene keer) veel kleiner. Want je sportvriendinnen laat je natuurlijk niet zitten.

Hoe regel je een nieuwe sportvriendin?

Geef bij de persoonlijke opmerkingen op jouw persoonlijke visitekaartje aan welke sport je doet of welke sportieve cursus je wilt gaan volgen. Dit kun je bij aanmelding doen en je kunt dit ook naderhand bij je eigen gegevens wijzigen.

We rekenen Yoga en varianten hierop ook als sport. Dus als je een yoga vriendin zoekt kun je ook in de categorie sportmaatje/sportvriendin.

Dus wil je ook gezelschap bij bijvoorbeeld je hardlooptraining, je wekelijkse zwemuurtje of sportieve fietstochten, dan kun je hiervoor ons sociaal-netwerk inschakelen.


Wandelvriendin(nen)

Wandelen is heel populair aan het worden. Wandelen is helemaal in.

Nederland is massaal aan het wandelen geslagen. En het verrassende is dat niet alleen ouderen voor deze gezonde bezigheid kiezen maar ook dertigers die er een bewuste levensstijl op na houden.

Totaal worden er naar schatting 481 miljoen lange wandelingen gemaakt met een gemiddelde van 111 minuten en 8,7 kilometer. 35% doet het zelfs wekelijks en van alle Nederlanders wandelt 62% erg graag. Bron ANWB Kampioen april 2017.

Wandelen is gezond

Algemeen bekend is dat wandelen erg gezond is. In sommige opzichten zelfs beter dan hardlopen.
Zowel fysiek voor de conditie van hart, longen, bloeddruk, spieren, botten maar ook schijnt het mentaal een erg goede manier van ontspannen te zijn.

Er verschijnen steeds meer boekjes over het te lijf gaan van stress en burn-out met een meditatieve manier van wandelen.

Met wandelen maak je wel heel gemakkelijk nieuwe vriendinnen.

Wandel jij ook graag? Dan is dit een uitstekende manier om nieuwe vriendschappen te sluiten. Je hebt alle omstandigheden mee.

Denk aan:

 • Je hebt alle tijd om rustig met elkaar te praten en elkaar beter te leren kennen.
 • Er is een ontspannen sfeer wat mensen opener en spontaner maakt.
 • Je bent onder gelijkgestemden wat altijd gespreksonderwerpen oplevert.
 • Je kunt vrijblijvend afspreken zonder verplichtingen als het niet zo klikt.
 • Je kunt elkaar vaker zien om de vriendschap op te bouwen.
 • Nederland heeft uitstekende wandelmogelijkheden. Talloze websites en instanties wijzen je de weg op bos en hei met ontelbare gemarkeerde routes.

We wandelen in allerlei verbanden

Sommige mensen geven de voorkeur aan een groep, die in wisselende samenstelling er op regelmatige tijden op uit trekt. Anderen zien meer in een vast wandelmaatje of vriendin. Laatst hoorden we nog van een vriendinnen groepje die elkaar via het wandelen hadden ontmoet en nu eens per maand een stuk van een langere route lopen zoals het Pieterpad . Vaak met een overnachting in een hotelletje of bed and breakfast en een gezellige avond met etentje inclusief.

Wandelen gaat het ook helemaal worden in ons vriendinnen netwerk. Met de mogelijkheid om per provincie, leeftijd en wandel voorkeuren een wandelvriendin te selecteren. Dan is het alleen nog een kwestie van afspreken van datum en plaats en je hebt al je eerste nieuwe contact gemaakt.


Wellness-vriendin

Baal je ook wel eens als je op het internet weer eens een mooi aanbod tegenkomt voor een dagje wellness en je vaste wellness maatje(s) uit je vriendinnengroep kunnen niet.

Dat zal eenieder wel eens overkomen. Je bent eraan toe om weer eens een dagje lekker te ontspannen en dan heeft er niemand tijd. Alleen gaan kan natuurlijk, maar dat is dan ook maar halve pret. Zeker als je gewend bent lekker bij te kletsen tijdens de lunch.

Dagje wellness

Daarom hebben we ook het item samen uitgaan voor een dagje wellness in ons vriendinnen-netwerk opgenomen. Vink dit item aan als je regelmatig een wellness maatje zoekt en ook beschikbaar bent als een andere deelnemer van het vriendinnen netwerk je zou benaderen. Selecteer je dan op het item wellness dan komen de potentiële wellness maatjes tevoorschijn.

Selecteren kun je alleen als je bent aangesloten bij het Kennissenkring netwerk. De gegevens bevinden zich achter het inlog gedeelte.


Samen kunst kijken

Ik ben een amateurschilder en ik hou ervan om zo af en toe het werk van anderen te bekijken. Ik trek er wel eens alleen op uit om een museum te bekijken of loop spontaan even een galerie binnen. Ik mis bij dat soort situaties iemand om je indrukken van wat je ziet mee door te nemen.

Zou leuk zijn als ik een kunst of cultuur vriendin had, zat ik bij een kopje thee te mijmeren.

Wat doe je dan in zo'n situatie. Je gaat het internet op en zoekt bijvoorbeeld op cultuur- of kunstvriendin. Maar ja er zijn ook daar geen bakken met kunstvriendinnen. Wat ik vond was een vriendinnennetwerk dat werkt vanuit de belangstelling van de deelnemers. En laat nu een van de items die je als zoekopties in kunt voeren kunst en cultuur zijn.

Proberen dus. Nou dat veel mee, voor een paar tientjes kun je meedoen.

Bovendien kun je op het interne Prikbord mensen uitnodigen om met jou een bepaalde tentoonstelling op pad te gaan.

Ik heb beiden gedaan. Ik heb een aantal mensen uit het vriendinnennetwerk en binnen mijn eigen regio een e-mail gestuurd. Met de vraag om eens samen af te spreken. Daar kwamen een aantal leuke reacties op. Met twee heb ik afgesproken in een Grand Café. Dat was heel gezellig. We hebben lekker zitten kletsen over wat ons boeit in de kunst. Eén van de twee Marian is ook altijd in de weer verf en doek.

Gezamenlijk hebben we een dagje Ootmarsum gepland. Een gezellig stadje in Twente vlak aan de Duitse grens. De hele dag atelier in en atelier uit. We konden dus ons hart ophalen. Gezellig met de nieuwe kunstvriendinnen geluncht in "de oude Pastorie". En ook nog even het Ton Schulte museum bekeken. Als je het werk van Schulte ziet zal je zijn stijl onmiddellijk herkennen. Vel gekleurde lichtelijk abstracte landschappen.

Er is ook veel glaswerk te zien en een aantal glasateliers en een echte glasblazerij.

Genieten dus. Een van mijn nieuwe kunstvriendinnen kocht nog twee prachtige zeefdrukken van Annemiek Punt. Die ondermeer bekend is van de moderne glas in lood ramen van de " Nieuwe Kerk" in Delft.

Ik zou willen dat ik dit Kennissenkring-netwerk eerder had ontdekt.


Lekker wandelen langs het strand

Sporten samen is leuk maar wandelen langs het strand dat is mijn ideaal

Ik heb al 15 jaar een bepaald groepje vriendinnen waarmee ik eigenlijk alleen maar naar de sportschool ga.

We kennen elkaar gek genoeg niet via het sporten maar via een oudercommissie op de basisschool van onze kinderen. Dan werk je intensief samen aan allerlei projecten voor onze kinderen. En zo ook kwamen we met een gemeentelijk sportproject voor onze kinderen in aanraking.

Na afsluiting van dit project kwam de vraag naar voren, wat doen we zelf eigenlijk aan sport. Nou dat was niet veel. En besloten we ons op aan te melden bij de sportschool. Vanaf het begin was het een echt succes. Sporten met een groepje werkt echt motiverend, je hebt niet zo snel de neiging om te spijbelen bijvoorbeeld.

Vriendinnen

En zo is het nu alweer twaalf jaar geleden begonnen. Onze kinderen zijn inmiddels uitgestudeerd, maar wij zijn nog steeds met z'n drieën goed bezig op de sportschool. Zo zie je maar als je op het juiste moment gelijkgestemden tegenkomt dan kun je daar lange tijd iets aan hebben.

Nu wil al tijden graag gaan wandelen, bij voorkeur regelmatig langs het strand. Daar kun je me echt blij mee maken. Maar ik kan niemand in mijn omgeving zo ver krijgen om mee te gaan. De een voelt zich te zwaar, de ander heeft geen tijd enz. Zou ik bijvoorbeeld ook een oproep binnen het vriendinnennetwerk kunnen plaatsen.

Redactie: Jazeker dat kan. Naast uitgaan, shoppen en culturele activiteiten is het vriendinnennetwerk ook heel geschikt voor dit soort regelmatige activiteiten samen te ondernemen. Plaats dan een oproepje op het interne Prikbord, dat alleen zichtbaar is voor deelneemsters. Zet er dan wel even je leeftijd, woonplaats en soort sport bij die je wilt gaan doen. Eventueel kun je aangegeven of je ervaren en /of getraind bent of niet. Je voornaam en e-mailadres zijn voldoende.

Je kunt natuurlijk ook de deelneemsters in jouw regio scannen en kijken of ze wandelen als interesse hebben aangevinkt. Die kun je dan per e-mail benaderen om te kijken of ze interesse hebben. Wellicht is er ook interesse voor een groepje. Al hangt dan natuurlijk van jouw persoonlijke voorkeur af.

Je kunt het Kennissenkring-netwerk zelfs scannen op leeftijd als je dat belangrijk vindt.


Shoppen en Giethoorn?

"Ben jij wel eens in Giethoorn geweest?", vroeg Ella me laatst tijdens onze twee maandelijkse stopping zaterdag.

"Nee nooit", antwoordde ik enigszins verbaast, "hoe kom je daar zo op?".

"Nou ik zag onlangs een aanbieding van een hotel daar in de omgeving en ik dacht dat is misschien wel iets voor ons of niet?"

Ella en ik kennen elkaar nu ruim een jaar via een vriendinnennetwerk op het internet. We shoppen samen zo gemiddeld eens per twee maanden. De ene keer in Utrecht waar ze woont en de andere keer in 's Hertogenbosch waar ik in de omgeving woon.
Het klikt vanaf de eerste afspraak en we zijn echt al een beetje vriendinnen aan het worden. Ella is spontaan en aangenaam gezelschap, waarmee je kunt lachen maar ook wat serieuzer op dingen in kunt gaan. We winkelen samen en nemen op z'n tijd even rust voor een bakje koffie en een lunch.
Al gezellig kletsend raak je zo automatisch meer verbonden met elkaar, ontdekt gemeenschappelijkheden en hoort nog eens een nieuwe mening over zaken die je beiden bezighouden.
"Ik word een beetje overdonderd door je voorstel", antwoordde ik wat timide.
"Nou dat kwam eigenlijk zo", stak ze van wal, "ik was onlangs een dagje aan het fietsen met mijn nicht die in Steenwijk woont". "Je weet wel diegene waarover ik je vertelde omdat ze onlangs weer is gaan samenwonen". "Afijn we hebben reuze gelachen en genoten die dag en Giethoorn is echt mooi". "Het begon al heel speciaal. We gingen koffiedrinken even voor Giethoorn bij een boerderij". "Tafeltjes buiten naast de schuur, een parasolletje, dat was het". "Boer on tour heette het geloof ik". "De eigenaresse kwam even bij ons aan tafel zitten nadat ze haar eigen gebakken appeltaart had geserveerd". "Blijkt dat je er ook kon eten". "Alle producten komen zo van de eigen grond". "Inclusief de hamburger die van de eigen Hereford koeien zijn gemaakt". "Allemaal heel verantwoord en biologisch dus en daar is mijn nicht helemaal voor in". "Dus op de terugweg hebben we daar heerlijk zitten eten". "Ze gaf ons bovendien een gouden tip, zo bleek even later". "Ze wees ons de weg om via Giethoorn Noord, naar Giethoorn te rijden". "Nu, dit was fantastisch!". "We reden over een smal fietspad langs het water en staken zo nu en dan zo'n authentiek Giethoorns bruggetje over". "Aan beide zijden van de vaart had je schattige kleine Overijsselse boerderijtjes gelegen in prachtige tuinen". "En geen toerist te zien!". "Ze had ons dus een groot geheim verklapt.". "Via een verbindingsweg kwamen we in Giethoorn zelf en zagen daar een bond gezelschap bestaande uit een aftreksel van de halve wereldbevolking". "Werkelijk indrukwekkend hoe mensen uit alle delen van de wereld zo'n minuscuul dorpje bezoeken".

"Ik ben helemaal om door dit enthousiaste verhaal", onderbrak ik haar uiteindelijk, "je lijkt de plaatselijke V.V.V. wel!". "Wanneer gaan we?"

Terug in de trein naar huis dacht ik, wat is het toch leuk dat je het ene moment aan het shoppen bent en het andere moment een afspraak hebt staan voor een korte binnenlandse vakantie. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van spontaan "ja" zeggen op nieuwe dingen.


Opmerking van de redactie

Ook iemand nodig om over kleding te kletsen en elkaar te adviseren?
Plaats dan een oproepje op het Kennissenkring Prikbord. Nodig gewoon iedereen uit om in jou of haar stad gezellig een dagje kleding te kijken.
Met een aangeklede kop koffie en een gezamenlijke lunch maak je er een echt gezellige dag van.

Heb jezelf een leuk verhaal? Schrijf ons via het contactformulier op deze Kennissenkring website

Deel dit artikel