Maak van de nood een deugd

Swipen in coronatijd

Er is ook onder singles veel onzekerheid nu we collectief aan zelf-isolatie doen uit angst besmet te worden met het coronavirus.
Wel wordt er volop geswiped om zo toch contact te blijven houden.

Wandelen is gezond, zeker nu

We hebben wat tips op een rijtje gezet. Wie weet zit er iets voor je bij. Succes!

 • Samen lekker wandelen
  Wil je voorkomen dat muren op je afkomen, loop dan dagelijks een blokje om. Die wandelingen zijn goed voor je mentale gezondheid. Nog leuker is dit te doen (op anderhalve meter afstand) met een vriendin/vriend en natuurlijk kun je via Kennissenkring afspreken me iemand die in jouw omgeving woont.

 • Contact over film en tv-series
  Netflix is met een leuk alternatief gekomen nu jij thuis op de bank moet blijven zitten: Netflix Party. Met deze plugin kun je samen een film of tv-serie streamen en ondertussen commentaar geven via een chat.

 • Visueel cultuur beleven
  Cultuur snuiven tijdens een virtuele museumtour en deel je ervaring met elkaar. Maak samen een virtuele museumtour. Duik samen een museum in via Google’s Arts and Culture platform en wissel je ervaringen uit.

 • Geef je FaceTime een boost
  Via FaceTime. Koop een lekker drankje. Ga lekker op de bank zitten en gezellig kletsen maar!

 • Kunst bekijken op buitenlocaties
  Als je even geen zin hebt in een online chat, voeg dan een vleugje kunst toe, want dan wordt dat blokje om ineens een stuk inspirerender. Zo heb je in Amsterdam de Public Art Gallery, https://www.publicartgallery.nl/. Hier heeft men een bijzondere kunstroute samengesteld, waar je werk van bekende en minder bekende kunstenaars kunt bekijken. Met een kaart loop je langs verschillende buitenlocaties.

Heb jij nog leuke suggesties? Laat het ons weten of plaats het op het Prikbord.

Deel dit artikel