Deelnemers per interessegebied

Wie doen er mee en hoe werken interesses

Het overzicht geeft actueel weer hoeveel deelnemers interesse hebben voor een bepaalde activiteit.

De selectie van interessegebieden is al in een heel vroeg stadium van ons bestaan ontstaan en in de loop van de tijd maar weinig aangepast. De kern van interessegebieden van onze deelnemers is al jaren dezelfde gebleven. Er is een mooie verdeling ontstaan tussen buiten en binnen activiteiten en tussen actieve en cultureel getinte activiteiten. De interessegebieden vormen een belangrijk onderdeel van elke nieuwe inschrijving. Je geeft hiermee aan waar jij voor in bent om samen te ondernemen. Ook de rest van de deelnemers ziet op jouw visitekaartje waar je interesses liggen.

Kortom gedeelde interesses is het belangrijkste element om gelijkgestemden binnen ons netwerk te vinden. Het biedt de mogelijkheid om over gemeenschappelijke interesses te praten bij bijvoorbeeld een eerste ontmoeting. Dat brengt energie en interactie tussen mensen.

Tip: Begin tijdens je (eerste) ontmoeting(en) nooit over je "rugzakje". Iedere volwassene heeft tijdens zijn leven de nodige ervaringen opgedaan. Positieve en negatieve. En misschien wel erge dingen moeten meemaken. Mensen zijn soms geneigd om dit al in een vroeg stadium met nieuwe "kennissen" te delen. Doe dit niet of zo weinig mogelijk en bewaar intiemere zaken over jezelf tot er een meer vriendschappelijke relatie is opgebouwd.

Geniet van je gedeelde interesses en wat er op het moment te beleven valt. Dat houdt de (eerste) ontmoetingen luchtig en vrijblijvend en daar geven toch veel mensen de voorkeur aan.

Deel dit artikel