Flirten

Leer flirten in 4 dagen!

Doe nu mee met de FLIRT 4-daagse van Dokter Date en kijk of je een echte flirt bent! Een leuke uitdaging met opdrachten, tips, boeken-tips, video's en nog meer. Geniet van de zon, van de zomer, het leven en maak contact met je medemens (PS: ook voor niet-singles, dus deel de challenge gerust met anderen!

Stuur Marcia een e-mail


Discussieavond

Discussieavond online dating

Laatst had ik twee bijeenkomsten met singles. Het waren discussieavonden over 'online dating'. Werkt het wel of werkt het niet. Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat het niet werkt. Maar vervolgens zie ik de onscherpe, onaantrekkelijke, slechte profielfoto's en dan ben ik niet verbaasd. Een vriendin er afgeknipt, geen glimlach of een slechte selfie. Bovendien staan veel profielteksten vol clichés (ik wil samen op de bank op zaterdag of een strandwandeling maken) en te lange eigenlijstjes (jij bent: niet-roker, sociaal, betrouwbaar, lief, knap enzovoort). Hoe perfect ben je zelf? Sommige mensen schrijven eerst alinea's vol over hun lessen in het leven, hun scheidingen, vorige relaties. Met een slechte foto en langdradige tekst krijg je veel minder reacties. De meeste bezoekers haken in de eerste alinea al af. En met een slechte profielfoto wordt je tekst niet eens gelezen.

Maar wat me met name opviel in de gesprekken is dat veel mensen denken dat ze een relatie willen, maar zichzelf een beetje voor de gek houden. Ik hoor veel excuses als; 'ik heb geen tijd om te daten'. Of 'Ze moeten me maar nemen zoals ik ben, ik ga geen moeite doen of mezelf veranderen'. Natuurlijk hoef je je niet veranderen, maar een beetje je best doen om er leuk uit te zien is wel nodig om je concurrenten voor te blijven. En geen tijd is geen prioriteit. Als je een partner wilt, zul je er iets voor over moeten hebben. Ga erop uit, ga daten, trek je leuke kleren aan, zorg dat je goed in je vel zit en ontmoet zoveel mogelijk singles. De ware Jacob(ien) komt niet zomaar aan je deur bellen. Je moet er wel wat voor doen!

Stuur Marcia een e-mail

Dus wat is ervoor nodig om een partner te vinden?
Groeten en succes met daten!
Marcia Chong, dating expert


Ontmoetingsavond

Op 10 mei organiseren we een bijeenkomst in Utrecht voor alleenstaanden. Het is een discussie/ praatavond over 'Online dating'. Wie vindt dat het werkt en wie niet en waarom. N.a.v. voorbeelden geef ik gratis advies. Het wordt vast een leuke avond en een mogelijkheid om andere singles te ontmoeten.

Discussie en ontmoetingsavond over Online Dating in Utrecht.

Gratis test en 30 minuten telefonisch consult voor Kennissenkring deelnemers

Onder de inspirerende inbreng van Marcia Chong spreken we deze avond over Online daten.

Op deze avond gaan we in op: werkt het? Werkt het voor jou? Wat werkt (niet)? En wat zijn de regels voor succes. Marcia vond zelf haar man via internet, is dating expert, auteur van dr. Date en regelmatig op tv en radio.

Na afloop kunnen we de discussie voortzetten in een nabije kroeg.

Stuur Marcia een e-mail


Bent u klaar voor een nieuwe relatie?

Ik heb als professioneel communicatie adviseur en datingspecialist een test ontwikkeld. Deze test bepaalt of u emotioneel vrij bent, bereid tot verandering en gemotiveerd om de liefde van uw leven te vinden.

Deelnemers aan Kennissenkring kunnen de test gratis doen en hebben recht op 30 minuten gratis consult om het resultaat met mij door te nemen.

 • Bent u vastbesloten uw nieuwe liefde te vinden?
 • Heeft u voldoende zelfvertrouwen om te daten?
 • Bent u echt toe aan een nieuwe relatie?
 • Heeft u uw leven privé en zakelijk op orde?
 • Wat heeft u over voor de liefde?
 • Bent u echt gemotiveerd en maakt u tijd vrij om te daten?
 • Kunt u goed Online Daten en zelf een partner vinden?
 • Of bent u misschien toe aan communicatie- of datingadvies van een expert?

Sluit je aan bij Kennissenkring en doe de gratis test met consult.

Succes, Marcia, Dr. Date

Stuur Marcia een e-mail


Mijn goede voornemens

We zijn alweer halverwege januari. Ik wens u een heel gelukkig nieuw jaar. Want waarom zou het te laat zijn om u dit te wensen? Beter laat dan nooit, nietwaar? Ik heb me voorgenomen om dit jaar af te vallen. Nog gezonder eten en minder suiker. Maar de eerste weken heb ik me niet heel streng aan mijn regels gehouden. Maar, het gaat me vast nog lukken om mijn streefgewicht te halen. Nog 11,5 maand in het vooruitschiet, dus er is nog hoop.

Hoe lastig is het om door te zetten? Is het een kwestie van discipline, wilskracht, optimisme, doorzettingsvermogen? In mijn praktijk zie ik mensen snel opgeven met internet daten. Na een paar teleurstellende afspraakjes en afwijzingen, haakt men al af. Toch is het vinden van een nieuwe vriendschap of relatie een kwestie van doorzetten. Niet verwachten dat er meteen een klik is bij de eerste 5 kandidaten. Bij online dating is een goed profiel cruciaal. Een goede profieltekst trekt mensen aan die echt bij je passen. Met een goede foto krijg je meer reacties. Wees selectief en spreek alleen af met mensen waarvan je denkt dat ze bij je passen. Zo kun je teleurstellingen voorkomen. En uiteindelijk is het een lange adem hebben. Doorgaan met daten tot je een leuke man of vrouw tegenkomt, waar je echt een klik mee hebt. Uw goede voornemens?

Heeft u zich iets voorgenomen voor het nieuwe jaar? Iets minder of iets meer? Meer beweging, minder stress, meer liefde, meer gezelligheid, meer nieuwe mensen ontmoeten? Of zelfs een nieuwe relatie? Ik wens u met alles veel succes. U heeft nog een heel jaar. Dus tijd zat. Dit jaar gaat het u zeker lukken! Succes.

Groeten Marcia, Dokter Date

Stuur Marcia een e-mail


Liever geen relatie

Gelukkig alleen? Dat is fijn. Maar wil je dit echt?

“Ik wil niet meer samenwonen en zijn sokken wassen”. “Aan mijn lijf geen polonaise meer”. “Ben ik vreemd als ik geen relatie wil?”. Dit soort vragen kom ik tegen in mijn praktijk als dating expert. Natuurlijk is het niet raar dat je geen relatie wilt. Je kunt je leven leiden zoals je zelf wilt. Als je maar gelukkig bent. Dit hoeft niet samen te vallen met het hebben van een vaste relatie. Een ander kan je niet gelukkig maken. Geluk kun je in jezelf vinden. Zo zijn sommige mensen zijn eenzamer in een relatie, dan mensen die geen relatie hebben. Maar cijfers tonen aan, dat mensen in een relatie toch vaker gelukkig zijn. Al blijft dit natuurlijk heel persoonlijk.

Er zijn allerlei goede redenen om geen partner te willen. Marion vond haar ex de ideale man; ze was blijkbaar nog niet over hem heen. Anna koos al 10 jaar te dominante mannen; wat in haar trok dit aan? Je kunt jezelf afvragen; “Wil ik echt geen relatie of durf ik niet meer?”.

We bedenken rationele redenen om alleen te zijn. Bijvoorbeeld; ik heb geen tijd om te daten, geen tijd voor een partner, alle leuke mannen of vrouwen zijn bezet, ik kom niemand tegen, wat ik zoek bestaat niet, ik ga niet op zoek want ik wacht wel tot ik hem of haar vanzelf tegenkom. Patrick viel alleen op (voor hem) perfecte vrouwen; wilde hij zich wel echt binden? Na veel leuke dates had Stefan nog steeds geen vaste relatie; zou hij bindingsangst hebben? Soms is er een emotionele reden om alleen te blijven. Sommigen zijn teleurgesteld in de liefde, hebben bindingsangst, verlatingsangst of angst voor afwijzing.

Kortom, een mens kan single en toch happy zijn. Als je maar echt gelukkig bent. Kijk in je hart en wees eerlijk tegen jezelf.

Fijne kerst met iedereen van wie je houdt! En mocht je toch een partner willen. Dan wens ik je veel succes met vinden!

Marcia Chong, Dokter Date

Stuur Marcia een e-mail


Hoe krijg je meer kennissen?

Tien jaar geleden was ik vrijgezel. Ik werkte als communicatie-adviseur, had een koophuis, een auto van de zaak en een druk sociaal leven. In feite had ik alles, behalve een partner. Dat was een groot gemis. Toen besloot ik een vriend te vinden en had daar alles voor over. Mijn kennissenkring moest worden vergroot.

In mijn werk, in het uitgaansleven of met sporten kwam ik weinig echt leuke heren tegen. Dus ik moest wat anders proberen. Online Dating dat is misschien wat voor mij. In die tijd was Online Daten nog niet zo gewoon als nu. Er lag nog een taboe op. Maar een vriendin zei: "Gebruik gewoon je intuïtie zoals in het echte leven. Dan merk je vanzelf wie een serieuze relatie wil en wie niet. Als ik een man wilde vinden, moest ik uit mijn comfortzone komen. Dus ik besloot nieuwe dingen uit te proberen en ging internet daten, speeddaten, blind daten, naar singles feesten enzovoort. En binnen 1 jaar vond ik mijn man via internet.

We begeven ons allemaal in bepaalde cirkels. Familie, vrienden, werk, vereniging, sport, hobby, school of studie. Naarmate we ouder worden, komen er meestal minder nieuwe mensen bij. Als je nieuwe vrienden of een relatie wilt, zul je je kennissenkring moeten vergroten. Hoe meer nieuwe contacten, hoe groter de kans dat er iemand van je gading bij zit.

Marcia Chong, Dokter Date


Waar vind je nieuwe mensen? 9 Tips

Er zijn heel veel alleenstaanden in Nederland en het aantal zal blijven groeien, volgens CBS-cijfers. Blijkbaar zijn er voldoende singles en is het een kwestie van vinden. Hier 9 tips om nieuwe mensen te ontmoeten.

 1. Laat je uitnodigen door vrienden voor diners of feestjes
 2. Verander van sportschool, dansschool, club, etc.
 3. Organiseer zelf singles-activiteiten voor een groep
 4. Ga internet (betalen = meer kans op een serieuze relatie)
 5. Ga op gratis datingsites zoals Tinder, Happn
 6. Doe een kook- of wijncursus, taalcursus, danscursus
 7. Ga vrijwilligerswerk doen of bezoek netwerkborrels
 8. Doe singles activiteiten (bijv. diner, boottocht, weekend, kennissenkring)
 9. Gebruik Social Media zoals Facebook, etc.

Marcia Chong, Dokter Date


Niets nieuws?

Misschien is dit niets nieuws voor je. Maar in mijn praktijk als dating-expert merk ik dat weinig mensen echt nieuwe dingen doen. Blijkbaar kost het te veel moeite. Of het is toch spannend om zomaar van sportschool te veranderen. Maar je moet er wel wat voor doen. Je kunt doen wat je deed. Maar dan krijg je wat je had. Ga erop uit en kom van de bank af. Die nieuwe vriend of vriendin belt niet vanzelf aan je deur. Tenzij het de pakketbezorger is ;-)

Succes met het vinden van nieuwe kennissen!

Groeten Marcia,
Vragen en opmerkingen?
Hulp nodig? Vraag het Dokter Date

Marcia Chong, Dokter Date


Verantwoording

Op deze pagina vind je de blog van Marcia Chong.

Marcia is professioneel communicatie en dating specialist die hier vrijblijvend informatie met jullie zal delen op het gebied van nieuwe contacten leggen en dating.

Kennissenkring is geen dating netwerk in de zin dat relatievorming voorop staat. Maar dating en het leggen van nieuwe contacten in z'n algemeenheid liggen in elkaars verlengde. En veel Kennissenkringdeelnemers sluiten een spontane nieuwe relatie niet uit.

Daarom kan eenieder z'n voordeel doen met de tips, the do's and dont's die Marcia regelmatig bespreekt. Leer meer over het vlot aanknopen van nieuwe contacten en volg Marcia.

Je kunt reageren op Marcia via de e-mail-link onder het artikel. Gewoon voor opmerkingen, maar ook voor meer persoonlijke vragen.
Wij van het Kennissenkring Netwerk zorgen dan dat Marcia je reactie onder ogen krijgt.
Deelnemers aan het Kennissenkring Netwerk voor alleenstaanden, kunnen Marcia onder het motto "Marcia weet raad" direct via haar e-mailadres benaderen.
De inhoud van dit blog is de persoonlijke inbreng, mening en intellectueel eigendom van Marcia Chong. Zij bezit het copyright van dit blog.