Ria's BLOG

Meedoen met een online leesclub vanuit Kennissenkring

Misschien ben je lid van de Kennissenkring en wil je ondanks de beperkingen van het coronavirus toch het netwerk van Kennissenkring blijven gebruiken, want je hebt je destijds opgegeven omdat je je Kennissenkring wilde uitbreiden. Nu ben ik zelf lid van een literatuur leesclub in mijn eigen woonplaats, maar nu dat niet mogelijk is op dit moment zijn we online gegaan en het is misschien even wennen, maar dat is maar even hoor... In deze tijd blijft er weinig anders over dan veel boeken te lezen. En dan is het leuk om het boek dat je net gelezen hebt te bespreken met anderen.

Heb je ook interesse om samen met andere belangstellenden van de Kennissenkring een online leesclub op te starten, zet dan je oproep op het Prikbord van de Kennissenkring. Wanneer je een groepje hebt dan kun je bijvoorbeeld via “Zoom” afspraken maken met elkaar.

Wil je graag wat hulp bij het opstarten van een online leesclub dan kun je ook contact opnemen met stichting Senia, dit is een landelijke organisatie van o.a. leesclubs. Senia helpt bij het vinden of oprichten van (online) clubs en maakt inspirerende ( online) leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen.

Onze leesgroep is ook aangesloten bij Senia en ik weet uit eigen ervaring dat zo’n leeswijzer heel handig is te gebruiken. Ook staan er altijd vragen en stellingen die je goed gebruiken om het gesprek met elkaar te verdiepen. www.senia.nl Zet je oproep op het Prikbord en wie weet zit je straks vanuit Kennissenkring in een online literatuur leesgroep. Doen.

Samen zingen!

Van een goede vriendin die ik een hele tijd geleden via de Kennissenkring heb ontmoet kreeg ik een hele goede tip die ik graag met jullie wil delen.

We zitten namelijk al heel wat jaren samen op een koor, want zingen is onze passie. Zo hebben we elkaar ook ontmoet via een oproep op het prikblok van de kennissenkring. Maar ja nu met corona is het niet mogelijk om bij elkaar te komen.

Jij wil misschien ook net als zoveel mensen ook graag weer zingen. Hier een tweetal tips:

  • ZING ALS VANZELF
  • Zing mee, elke zaterdagmorgen van 10-11.30 uur! Er zijn nu al rond de 5.000 mensen die elke zaterdag samen online zingen. Na een lekkere warming up voor lichaam en stem wordt er samen een gevarieerd repertoire gezongen. Je kunt je heel gemakkelijk aanmelden via www.zingalsvanzelf.nl

    Een ander meezing project is:
  • ZIN IN ZINGEN
  • Op vrijdag 2 april wordt er een Mattheüs Passion-meezingconcert via live stream georganiseerd door de stichting Passieprojecten. Voorafgaand aan het concert kan je thuis oefenen via zoomsessies. Voor elke stem worden twee sessies georganiseerd: je kunt met eigen stem inzingen, samen de moeilijke passages oefenen en je krijgt aanwijzingen om verder te kunnen met de studie thuis; Deze zoomcursus is bedoeld voor de beginnende en ervaren zanger. Voor meer informatie zie: www.passieprojecten.nl je kunt je ook aanmelden via aanmeldmeezing@passieprojecten.nl. Samen zingen we onszelf en elkaar sterk, vrolijk en het is ook een echte troost in deze huidige (corona) omstandigheden.

Dit was het weer. Wil je op mijn blog reageren, dan kan dit via het contactformulier van onze website.


Verantwoording

Op deze bladzijde vind je de blog van ons Kennissenkring teamlid Ria

Ria zoekt voor jullie leuke gezamenlijke activiteiten. Ze meldt: "Als ervaren teamlid van Kennissnkring heb ik een aardig inzicht ontwikkeld in wat geschikt is om zonder veel geregel, samen in een nieuw gezelschap op af te gaan. Alleenstaanden/singles hebben beslist geen andere ideeën over hoe ze hun vrije tijd door willen brengen. Alleen ontbreekt het vaak aan voldoende gezelschap als jezelf nogal actief bent aangelegd. Voor dit laatste hebben we natuurlijk het Kennissenkring Contact Netwerk, waarin je onder andere op belangstellingsgebied en regio mensen selecteert en een eerste contact kunt leggen door een simpel mailtje te sturen. Voor wat leuke ideeën hoop ik met deze blog bij te dragen.