Wandeltips alleenstaanden/ singles

Kennissenkring

Wandeltips

Sociaal contactnetwerk en afspreekplatform voor actieve alleenstaanden/singles

* Hoe zoek je een wandelmaatje.
* Meedoen of starten van een wandelgroep.
* Stadswandelingen en sluit aan bij de wandelpool.

Wandeltips

Ons contact netwerk biedt aan jouw volop mogelijkheden om met andere wandelaars in contact te komen.

Op deze pagina staan een aantal tips op dit gebied.

We geven aan hoe je ons sociaal alleenstaanden netwerk hiervoor het beste kunt gebruiken, aangepast aan jouw wensen.

Natuurlijk is wandelen niet alleen een ding van alleenstaanden, maar wel een mooi interesse gebied om andere alleenstaanden te ontmoeten.

Wandelen is populair

Wandelen is binnen de Kennissenkring netwerken populair. Zo'n 84 % van de deelnemers zegt van een wandeling te houden in de vrije tijd.
Wandelen kan met een wandelgroep of met een paar wandelvrienden. Vaak in een wisselende samenstelling maar er zijn ook deelnemers die vaak met dezelfde mensen op pad gaan.

Al vanaf de oprichting van ons alleenstaanden netwerk, meer dan 25 jaar geleden, zijn er wandelingen georganiseerd. In het begin organiseerde kennissenkring deze zelf. Maar het is in de loop van de tijd veel praktischer en efficiënter gebleken om dit als deelnemer zelf ter hand te nemen.

Er zijn tegenwoordig prachtige websites die in iedere regio wandelingen hebben opgezet. Veelal met de parkeerplaats en horecagelegenheid erbij om samen af te spreken.

Wat je nodig hebt zijn de mensen om mee af te spreken. En daarvoor kun je ons sociaal netwerk heel gemakkelijk gebruiken.

Onze deelnemers publiceren vaak ook hun voorgenomen wandeling op het prikbord. Voorzien van website adressen om je te kunnen voorbereiden. Ook deze deze service werkt goed voor onze netwerk deelnemers.

Wandelmaatje (de individuele benadering)

Hou je van wandelen, maar niet zo van groepen, dan is aansluiten bij een Kennissenkring contactnetwerk voor alleenstaanden - singles ook een goede manier om een nieuw wandelmaatje te vinden. Om er met z'n tweeën of hooguit met een paar mensen regelmatig op uit te trekken.

Je sluit je aan en selecteert iemand in het netwerk op het item wandelen die je aanspreekt. En benaderd deze man of vrouw via email individueel. Stel bijvoorbeeld een leuke wandeling voor. Je kunt ook voorstellen om samen een wandeling op een wandelsite te selecteren. Zo gemakkelijk is het om een nieuw contact te leggen. Afspreken en gezellig samen een middagje wandelen is dan het logische gevolg. En vrijblijvend, want alleen als het samen klikt maak je samen een vervolg afspraak.

Wandelgroepen

Wandelgroepen kunnen hun wandelingen aankondigen in het online Prikbord. Deze bevindt zich achter de inlog mogelijkheid en alleen bereikbaar voor Kennissenkring deelnemers.

Je kunt je bij zo'n wandelgroep(je) aansluiten op het moment dat men weer een wandeling bekend maken op het prikbord.

Je kunt ook je eigen wandelgroep starten met behulp van het contact-netwerk. Door deze in te stellen op mensen met wandelen als interesse. Je hebt zo een hele lijst.

Je kunt verder selecteren door ook de regio in te stellen. En zo een groepje mensen gericht per email benaderen.

Stel in deze email een wandeling voor met een concrete datum en ontmoetingsplaats. Je start gewoon met de mensen die hebben gereageerd. De ervaring leert dat de meeste groepje daarna nog volop groeien en wisselen van samenstelling, tot er een vaste kern is gevormd.

Je kunt je wandelgroep verder versterken met een oproep op het prikbord. We hebben een speciaal email formulier achter de inlog, waarop je gemakkelijk een dergelijk uitnodiging in elkaar zet.

Zo zijn er al heel veel nieuwe wandelgroepjes ontstaan en trekken jaren met elkaar op. Er zijn zelfs een aantal gevallen bekend waarbij kennissenkring wandelgroepen zelfstandig verder gingen als zelfstandige wandelclub.

Nieuwe Wandelvrienden

Collega wandelaars uit wandelgroepjes of die jij individueel hebt benaderd worden gemakkelijk wandelvrienden.

Je zult verbaast zijn hoe snel tijdens het wandelen nieuwe vriendschappen ontstaan. Je bent samen lekker ontspannen bezig en hebt een reden om elkaar wat regelmatiger te ontmoeten.

Al snel blijkt dat je naast het wandelen ook andere interesses deelt. Of dat je het prettig vindt om met iemand wat verder door te praten op onderwerpen die je beiden aan het hart gaan.

Kortom wandelen biedt volop de gelegenheid om nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en je vrienden en vriendinnenlijstje voor bijvoorbeeld een kerstgroet uit te breiden en elkaar ook buiten het wandelen te ontmoeten.

Stadswandelingen

Is de natuur niet zo jouw ding, maar wandel je wel graag buiten, dan is het samen met iemand afspreken voor een leuke stadswandeling wellicht een tip. Het kennissenkring sociaal contact-netwerk is hier geknipt voor. Selecteer het netwerk op mensen die willen wandelen en die van historische steden houden. En je hebt de mensen gevonden die je een plezier doet met een stadswandeling. Even e-mailen en een stad selecteren en je hebt weer een leuk uitstapje en tegelijkertijd gezelschap.

Wandelpool

Sluit je aan en geef op het opgave formulier aan dat jij van wandelen houdt, door het item wandelen aan te vinken. Vanaf dat moment maak jij deel uit van een wandelpool van honderden mensen. Die net als jij alleenstaand zijn en van wandelen houden. Een prachtige manier lijkt ons om hier volop gebruik van te maken heel veel nieuwe contacten op te doen.

Blogger gevraagd

We zoeken nog een wandelaar m/v , die het leuk vindt om z'n wandelervaringen regelmatig met ons te delen op deze site. Iets voor jouw. Een blogger betaalt bij ons geen contributie.

REAGEER!

Je kunt reageren op het het onderwerp samen wandelen via ons contactformulier met als onderwerp : Wandeltips.

Wellicht heb je zelf nog tips, om via wandelen nieuwe mensen te ontmoeten. Commercieel getinte tips plaatsen we indien geschikt graag als sponcer bijdrage tegen een kleine vergoeding.